Reptil databas överträffar 10,000 reptil arter

Mer än 10 000 reptilarter har registrerats i Reptildatabasen, en webbaserad katalog över alla levande reptilarter och klassificering, vilket gör reptilarterna bland de mest olika ryggradsdjur grupperna i världen, tillsammans med fågel-och fiskarter.

Under en tid har experter projicerat att 2014 skulle markera året att reptiler skulle bli den mest mångsidiga ryggradsdjur gruppen i världen. Reptiler från Snorbilligt.se inkluderar ormar, ödlor, sköldpaddor, krokodiler, tuataras och amphisbaenians.

“Officiellt, vi har loggat 10,038 kräldjursarter i databasen, vilket är en ökning från 9,952 som rapporterades i April, säger Peter Uetz, Ph D., docent i systembiologi och bioinformatik i Centrum för Studier av Biologiska Komplexiteten vid Virginia Commonwealth University, en del av VUC Life Sciences. Uetz är grundare, redaktör och curator för Reptildatabasen, som han arbetar tillsammans med Jiří Hošek, en programmerare i Tjeckien.

“Tidigare betraktades 10 000 som landmärkesnumret eftersom det finns cirka 10 000 fågelarter. Vi kan dock förutsäga att reptiler kommer att vara mer speciösa, åtminstone på papper, än fåglar mycket snart. Slutligen kommer reptiler att vara den mest speciösa ryggradsdjur gruppen efter fisk”, säger Uetz.

Speciose avser antalet kända arter. Uetz tillade att det finns “bara” cirka 5000 arter av däggdjur och cirka 7 000 arter av amfibier.

Den 10 000: e arten som registreras i databasen är Cyrtodactylus vilaphongi, en liten gecko som finns i djungeln i Laos i Sydostasien, som upptäcktes av ett team av tyska, vietnamesiska och laotiska forskare på Reptil.se.

De upptäckter som ingår i Reptildatabasen görs av taxonomer som arbetar inom området som studerar reptiler över hela världen och de som arbetar i museumssamlingar eller laboratorier. Reptildatabasen mottar informationen från taxonomerna direkt eller samlar in den från den vetenskapliga litteraturen. Uetz och ett team av reptil-och biologisk mångfald experter, inklusive många volontärer, organisera data, utvärdera den och omfördela den.

Enligt Uetz, under de senaste åren, många arter upptäcks av genetiska analyser-visar att arter ser mycket lika även om de kan vara genetiskt olika.

Uetz sade att många av de experter som bidrar till databasen, inklusive sig själv, bedriver forskning med taxonomisk information. Vissa experter studerar morfologin eller ekologin hos vissa arter, medan andra analyserar vissa tecken över alla reptilarter. Till exempel hjälpte Uetz några kollegor från Israel och på andra ställen att analysera effekten av temperaturen på fördelningen i reptil. En annan pågående studie behandlar livslängd i reptiler. Tidigare studier har inkluderat några meta-analyser som beskriver upptäckten under århundradena.

“Arter upptäckter fortsätter oförskämd, men också ironiskt nog, som många arter visar sig vara hotade, så snart de upptäcks, med tanke på att många är begränsade till mycket små områden, såsom bergstoppar—inklusive små berg,” sade han.

Uetz sade att nå 10,000-märket hände snabbare än han förväntade sig, och kan bero på en händelse som taxonomer hänvisar till som “förlängning” och “höjd.”

“Det betyder att arter uppstår som tidigare synonymiserades med vissa andra arter, eller att en underart blir en art, säger Uetz.

Enligt Uetz finns det mycket mer arbete framåt för Reptildatabasen, som har lite eller inget stöd när det gäller finansiering Dollar. Han sa att förutom att samla nya arter förändras namnen på arter ständigt på grund av nya insikter i deras evolutionära historia. Dessutom finns det mycket distributions-och naturhistoriska data som måste anges, och slutligen måste Alla data analyseras för olika biologiska projekt, inklusive bevarandeinsatser.

“Förhoppningsvis ger den nya statusen som en femsiffrig artdjursgrupp mer stöd, finansiering och medvetenhet för de förvirrande mångfaldsreptilerna fortsätter att avslöja”, säger Uetz.

Uetz kommer att presentera dessa resultat under 2014 Gemensamt Möte för Ichthyologists och Herpetologists, 30 juli-Aug. 3, i Chattanooga, Tennessee.

Scroll to top