Hur man väljer en VPN för iptv kanaler

Är du ute efter att öka din iptv säkerhet med hjälp av en VPN?

VPN (virtuellt privat nätverk) har funnits i årtionden nu och du kanske har hört talas om dem redan. De hjälper alla, från individer till stora företag, att skydda sin säkerhet och integritet och har gått vidare till att bli en viktig del av cybersäkerhetssystemet för många.

Om du inte är medveten om hur VPN hjälper din säkerhet gör de det genom att maskera din sanna IP-adress och genom att kryptera dina online-data. Dessa funktioner i sig är redan värdefulla med tanke på rätt tillämpning-bortsett från det uppenbara skyddet mot hackare och spioner

Funderar du på att få rabatt när du köper flygbiljetter online? Använd en VPN för att ändra din online-plats. Vill du ansluta till gratis WiFi på Starbucks? Aktivera din VPN för att förhindra hackare från att stjäla din information.

Listan fortsätter men jag tror att du redan förstår-en VPN är stor och användbar. Men innan du går vidare och registrera dig för den första VPN du hittar, här är en guide om hur man väljer den rätta för din iPhone.
Hur man bästa väljer en VPN för iptv.

Den allra första sak att göra är att lista ner vad du vill ut av din blivande VPN. Detta gör det enklare för dig att jämföra olika VPN-tjänster och välja vilka som ska beaktas.
Säkerhet och sekretess

Naturligtvis, det allra första på den listan kommer att behöva vara säkerhet och integritet. Kan delas upp i följande:
Kryptering används

Detta är den krypteringsstandard som används av VPN. För att förstå hur kryptering hjälper måste du först förstå hur dina data färdas via webben.

Du ser:

Varje gång din iPhone Browser söker efter något på webben, gör det en fråga som skickas via din ISP och sedan levereras till en DNS-server. DNS-servern söker sedan i katalogen efter rätt IP-adress som matchar din fråga och ansluter din fråga till den IP-adressen.

Fortfarande med mig? Okej. Nu är frågan från din webbläsare i form av datapaket som innehåller läsbar oformaterad text. Alla snokar runt din anslutning kan helt enkelt avlyssna dessa datapaket och läsa texten inuti, därmed, ta reda på vad du söker efter och all personlig information du skickar.

Men om dina datapaket krypteras, innebär det att ingen annan kan läsa vad datapaketen innehåller förutom DNS-servern med rätt IP-adress. Det är därför du vill att din online-aktivitet ska krypteras om du vill ha säkerhet från hackare och spioner. Har du inte någonsin undrat varför regeringar som Kina och Ryssland förbjuder VPN?

Du kanske upptäcker att vissa VPN ger endast 128-bitars eller 192-bitars kryptering som är bra, men helst vill du ha en som erbjuder minst 256-bitars AES-kryptering.

Detta beror på att 256-bitars AES-kryptering är helt enkelt säkrare och är för närvarande den gyllene standarden i VPN-branschen. Det är faktiskt krypteringsstandard utnyttjas av Apple, Microsoft, och även den amerikanska militären!
Tillgängliga protokoll

Ett VPN-protokoll är det som avgör hur din information dirigeras från din enhet till VPN-servern. För närvarande är följande 5 stora VPN-protokoll:

OpenVPN – ett Open Source-protokoll och är ett av de snabbaste och säkraste protokollen idag. Den tillåt förbrukaren till skydda deras datan användande, bland annat den nära-Unbreakable AES-256 stycke nyckel krypteringen med 2048-stycke RSA Authentication, och en 160-stycke SHA1 hash algoritmen. Det har en anmärkningsvärd fel som har gjort det mottagliga för VORACLE attacker men de flesta VPN har redan löst detta problem.

L2TP/IPSec – Layer to tunnel Protocol är efterföljaren till PPTP och L2F. Även om detta protokoll inte ger någon säkerhet i sig, är det ofta paras ihop med IPSec som sedan gör det till en av de säkraste VPN-protokollen-även om det har vissa brister. En av dem är att det är standard att använda UDP på port 500, därmed göra trafiken lättare att upptäcka och blockera.

SSTP – Secure Socket Tunneling Protocol är det protokoll som är helt integrerat i alla Microsofts operativsystem. Detta innebär enkel integrering med Winlogon eller ett smart chip, för ökad säkerhet. SSTP använder 2048-bitars SSL/TLS-certifikat för autentisering och 256-bitars SSL-nycklar för kryptering. SSTP är ganska säker allt-i-allt. Det stöder också Linux och BSD-system medan Android, macOS och iOS stöds via tredje parts klienter.

IKEv2 – Internet Key Exchange version 2 är helt enkelt ett tunnelprotokoll med en säker nyckel utbytes session. Det måste paras ihop med IPSec för att få kryptering och autentisering. Detta är vad de flesta mobila VPN utnyttjar eftersom det fungerar bra medan din VPN återansluts under dessa korta tider av anslutningsförlust eller nätverksväxling. Tyvärr finns det starka belägg för att NSA spionerar på mobilanvändare som använder detta protokoll.
PPTP – Point-to-Point Tunneling Protocol är ett av de äldsta befintliga protokollen som fortfarande används idag. Det har dock lyckats med snabbare och säkrare protokoll.

Scroll to top