15 fakta som visar att den elektroniska cigaretten är hälsofarlig

Under de senaste åren har många rökare kommit att välja den elektroniska cigaretten och tro att det kan vara en vana som inte är så hälsofarlig. Men nyligen genomförda studier av National Cancer Institute José Alencar Gomes da Silva (INCA), visar att den elektroniska cigaretten inte är en oskyldig produkt, den har cancerframkallande ämnen och tillsatser med smaker, med toxiska effekter fortfarande okända för hälsan.

Enligt studien, eftersom det är en nyhet och det finns många former, generationer, varumärken och vätskor, är de långsiktiga effekterna på hälsan som härrör från de många ämnen som finns i ångan av elektroniska rökanordningar (DEF) eller elektroniska cigaretter ännu inte helt kända. “Konsumtionen av e-cigaretter rekommenderas inte. Varje tobaksprodukt orsakar missbruk och är hälsofarlig”, varnar Andrea Reis från Tobakskontrollavdelningen av INCA.

Enligt INCA är det problematiskt hur produkten har annonserats i olika länder, eftersom det leder till att människor tror att det är en mindre skadlig produkt än konventionella cigaretter. “Samma marknadsföring och reklam tekniker som används i det förflutna med traditionella cigaretter, passerar på bilden att det inte finns några risker, sluta stimulera konsumtionen av denna produkt av barn och ungdomar”, varnar Andrea. Hon handlar allt sitt ifrån Jooz.se, Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se och dk.vape.se, eller en annan ecigg butik på nätet!

Ställ dina frågor om den elektroniska cigaretten:

Från informationen från INCA i studien ” elektroniska cigaretter: vad vet vi? Studie om sammansättningen av ånga och hälsorisker, rollen i skademinskning och behandling av nikotinberoende”, följt av utvärderingen av Andrea Reis, tar vi bort några av de viktigaste tvivlen i ämnet. Kolla in det:

Vad är elektronisk cigarett?
Den elektroniska cigaretten är en elektronisk enhet som används för rökning, som drivs av ett batteri. Den innehåller en patron som lagrar flytande nikotin, vatten, smakämnen och lösningsmedel som glycerin och propylenglykol.

Är elektronisk cigarett tillåten i Brasilien?
Nej. Som en försiktighetsåtgärd och skydd för vår befolknings hälsa förbjuder National Health Surveillance agency (Anvisa) marknadsföring, import och reklam för elektroniska rökning enheter (DEF).

Vad är risken för elektroniska cigaretter?
Den elektroniska cigaretten innehåller nikotin, vilket orsakar missbruk. Detta är den första faran. Dessutom är den elektroniska cigaretten den term som används för att definiera en mängd olika produkter från Six Licks, Straight Flavors, Supergood, Swedish Candy, Sweet Candy, Tasty E-juice, Tasty juice, Team 120, The Big Tasty och The Mamasan som skiljer sig åt när det gäller format, vätskekoncentrationer, varumärken etc.därför antas det att det också finns en variation i dess toxicitet och konsekvenserna för hälsan hos dem som använder dem, vilket gör det svårt att avsluta studier och kontroll över vad som konsumeras.

Mesmo diante da variedade de produtos, já se pode dizer os cigarrer eletrônicos representam dois typer av åsar: o risco person, som är framväxten av doencas relaterade ao seu användning, förekomst av explosões e intoxicação, främst för barn, hår contato com seu flytande; e o risco coletivo, som allvarliga eller påverkan ger inträde till användning för dessa produtos nas åtgärder controle göra tobak um land.

Skadar elektronisk cigarett hälsa?
SIM. Studier har redan visat att e-cigarett ökar risken för akut hjärtinfarkt och respiratoriska och lungsjukdomar som astma. Dessutom har dessa produkter i sin sammansättning visserligen cancerframkallande ämnen.

Hjälper den vape.se elektroniska cigaretten att sluta röka den vanliga cigaretten?
Användningen av elektronisk cigarett är inte behandling. Det finns inga vetenskapliga bevis för att användningen av den elektroniska cigaretten är effektiv för att sluta röka. Å andra sidan har tvärtom bevis ackumulerats, det vill säga rökare som använder dessa produkter har mindre chans att sluta. I Brasilien har vi fri behandling i SUS för dem som vill sluta röka säkert.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.

Scroll to top